Miltinis mišinys varškėčiams ir spurgoms MALSENA, 250g

Prekės kodas: V11115M

    Savybės

    RūšisSaldūs kepiniai
    Prekės ženklasMalsena
    SvorisIki 1 kg
    IdV11115M
    Brūkšninis kodas4779028203415
    Pakuotės kiekis8
    GamintojasMalsena
    Kilmės šalisLietuva

    Sudedamosios dalys

    Kvietiniaimiltai, cukrus, kiaušinių baltymų milteliai, kiaušinių trynių milteliai, tešlos kildinimo medžiagos (E450, E500), druska, kvapioji medžiaga vanilinas. Pakelis 2 (50g):

    Naudojimo instrukcija

    1.Varškės tešlos paruošimas 1 pakelis (100g) mišinio -skirtas 1 pakeliui varškės rieb 9% (180g). Varškę suberti į dubenį įpilti 20-30ml šalto vandens, 10ml augalinio aliejaus ir šakute gerai ištrinti. Suberti miltinio mišinio pakelio (1) turinį ir ta pačia šakute ar drėgnomis rankomis išminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, limpanti prie rankų, todėl varškėtukus reikės formuoti drėgnomis rankomis gausiai pasibarstant miltais. Tešlos kietumas gali skirtis dėl skirtingo varškės drėgnumo. Jei tešla per kieta – reikia papildomai įpilti šlakelį vandens, jei labai minkšta – įberti šaukštą miltų. Kuo minkštesnė tešla – tuo skanesni varškėtukai. 2.Kepamų varškėtukų gaminimas Paruoštą varškės tešlą iškrėsti ant gausiai miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočioti 3-5 cm storio ritinėlį. Aštriu peiliu supjaustyti apie 1,5-2,0 cm storio griežinėliais. Pasibarstant miltais, suformuoti apvalius paplotėlius, plokščiąja peilio dalimi lengvai paspausti iki 1,0-1,5 cm paplotėlio storio. Kepti įkaitintoje riebalais pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių ant mažos ugnies apie 4-6 min. Kepimo pabaigoje galima įdėti truputį sviesto. Miltiniu cukrumi iš pakelio (2) apibarstyti iškeptus varškėtukus, arba įmaišyti į grietinę saldžiam padažui. 3.Varškės spurgyčių gaminimas Iš paruoštos varškės tešlos šaukteliu atgnybti nedidelį gabalėlį tešlos ir rankomis, suvilgytomis vandeniu ar aliejumi, susukti Ø 1,5-2,0 cm dydžio rutuliukus, sudėti ant pamiltuoto paviršiaus ir lengvai miltuose apvolioti.Taip sudalinti visą tešlą Spurgytes virti ant lengvos ugnies įkaitintame augaliniame aliejuje ( rekomenduojame rapsų). Svarbu aliejaus neperkaitinti pradžioje, nes spurgos apskrus iš išorės, bet viduje liks neiškepusios. Aliejaus turi būti tiek, kad verdamos spurgytės galėtų laisvai plaukioti ir nesiektų dugno. Nepridėti spurgyčių per daug, nes joms išsipūtus, spurgytės negalės laisvai vartytis. Virti apie 5-8 min priklausomai nuo spurgyčių dydžio, dažnai pamaišyti, kad nepriliptų prie dugno ir nesukibtų tarpusavyje. Paviršiui įgavus rusvą spalvą, spurgytes kiaurasamčiu išgrėbti ir suberti ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų likutis. Spurgytėms truputį pravėsus, apibarstyti miltiniu cukrumi iš pakelio

    Maistinė vertė (100g/ml vidutinis maistingumas)

    Energetinė vertė, kJ/kcal1571/372
    Riebalai, g5,2
    iš kurių: sočiūjų riebalų rūgščių, g1,4
    Angliavandeniai, g62,8
    iš kurių cukrų, g23,7
    Baltymai, g17,1
    Druska, g0,72

    Internetinėje parduotuvėje esančios prekės savo spalva, forma, įpakavimu ir kitais parametrais gali nevisiškai atitikti realų prekių dydį, formas ir spalvas. Taip pat, prekės aprašymas internetinėje parduotuvėje yra bendro pobūdžio, dėl to gali skirtis nuo aprašymo, esančio prekės etiketėje. Prieš vartojant bet kokį produktą, visada rekomenduojame susipažinti ir vadovautis ant prekės pakuotės esančia informacija apie sudėtį, laikymo sąlygas, alergenus ir kt. Produktai ir jų sudedamosios dalys gali keistis. Už informacijos apie prekę neatitikimus, esančius internetinėje parduotuvėje ir ant prekės pakuotės, pardavėjas neatsako.

    Jūsų slapukai, jūsų pasirinkimas!

    Siekdami pagerinti naršymo kokybę, šiame puslapyje naudojame slapukus ir statistiniais tikslais renkame personalizuotą informaciją. Pasirinkimą galite bet kada atšaukti naršyklės nustatymuose arba spustelėdami .

    Skaitykite daugiau apie slapukus: .