Kuo gardinsime karštus gėrimus ir kokteilius šią žiemą?
2024-11-18

Kuo gardinsime karštus gėrimus ir kokteilius šią žiemą?


Šaltasis metų laikas neįsivaizduojamas be karštų, maloniai sušildančių gėrimų - rodos, pačios rankos tiesiasi prie dar vieno puodelio kavos ar karšto šokolado su puria plaktos greitinėlės kepure. O artėjant gražiausioms metų šventėms norisi ne tik tradicinių, laiko patikrintų skonių derinių, bet ir naujų receptų, kurie dar labiau praplėstų skonių paletės horizontus. Kviečiame pasižvalgyti po 2024-2025 m. žiemos sezono karštų gėrimų ir kokteilių naujienas, kurias pristato vienas žinomiausių pasaulyje sirupų prekių ženklų MATHIEU TEISSEIRE.


UOGŲ SIRUPAMS - TAIP

 

Kasdien pasaulyje išgeriama daugiau nei 2 milijardai kavos puodelių - nuo aksominio espresso, iki balintos pienu, pagardintos įvairiais sirupais bei prieskoniais. Įprastai kavos gėrimai gardinami itin pamėgtais karamelės, įvairių riešutų, vanilės ar šokolado sirupais.

 

Vis dėlto, nepaisant ilgaamžių kavos tradicijų, šią žiemą vertą kavą pagardinti uogų arba vaisių sirupais, kurie gėrimui suteiks ypatingą skonį. Pavyzdžiui, rūgštesnių uogų, tokių kaip vyšnių, sirupas kavai ne tik suteiktų uogiško saldumo, bet ir pridėtų švelnų, vos juntamos rūgštelės poskonį. O netikėtų skonių, bananų ar mangų, sirupai kavai suteiktų egzotinio kokteilio natų ir primintų karštą vasaros dieną.

Uogų sirupais taip pat galima gardinti ir karštą šokoladą, kuriam žiemos laikotarpiu neatsispiria ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. MATHIEU TEISSEIRE uogų sirupai karštam šokoladui, kaip ir kavai, suteiks daugiau šventiškumo ir malonaus poskonio - su juodo šokolado kartumu puikiai dera vyšnių, spanguolių, juodųjų serbentų ar aviečių sirupai. Dar vienas įdomus ir daug kam gerai pažįstamas skonių derinys - karštas šokoladas su mėtų sirupu - šią žiemą taip pat vertas dėmesio.

SALDŪS ŠVENTINIAI SKONIAI

KARŠTAS ŠOKOLADAS BLACK FOREST

 

REIKĖS

 

20 ml MATHIEU TEISSEIRE vyšnių skonio sirupo,

100 ml karšto šokolado.

plaktos grietinėlės.

 

PARUOŠIMAS

 

Į stiklinę supilkite vyšnių sirupą ir užpilkite paruoštu karštu šokoladu. Pagardinkite plakta grietinėle ir papuoškite vyšnia.

KAVA BANANA LATTE

 

REIKĖS

 

20 ml MATHIEU TEISSEIRE bananų skonio sirupo,

2 porcijų espresso kavos.

100 ml pieno.

 

PARUOŠIMAS

 

Į latte stiklinę supilkite espresso kavą ir bananų sirupą. Iki aksominės tekstūros pašildytą pieną užpilkite ant kavos ir patiekite.

KARŠTOS KOKTEILIŲ NAUJIENOS

 

Karštų kokteilių klasika laikomas karštas vynas yra, ko gero, labiausiai tradicinis žiemos švenčių atributas. Įprastai karštas vynas yra ruošiamas su prieskoniais - cinamonu, kardamonu, gvazdikėliais, apelsinų žievelėmis bei imbieru. Vis dėlto prie kaitinamojo vyno itin tinka ir uogų skoniai, tad vietoj dažniausiai naudojamų razinų ar dygliuotųjų ožerškių (goji) uogų MATHIEU TEISSEIRE šiemet siūlo išbandyti ir saldesnių uogų sirupus, puikiai subalansuojančius vyno taninus.

Itin sodraus skonio sirupai, tokie kaip meduolinių sausainių, imbiero ar cinamono, taip pat tiks karštam sviestuotam romui bei viskio punšui pagardinti. Vienas įdomesnių variantų - MATHIEU TEISSEIRE siūlomas Okinavos juodojo cukraus sirupas, pasižymintis salyklo, dūmo ir cukranendrių cukraus aromatu. Jis puikiai dera tiek su šaltais, tiek su karštais gėrimais ar kokteiliais.

Ruošiant kokteilius su ledu šią žiemą taip pat karaliauja uogų skoniai - šaltuoju metų laiku puikiai dera tradiciniai spanguolių, juodųjų serbentų bei apelsinų sirupai. Kad pamėgti kokteiliai suskambėtų naujai, šį sezoną siūloma daugiau dėmesio skirti jų papuošimui - naudoti ne tik šviežias uogas ar citrusinių vaisių skilteles, bet ir ledukus su žalumynais ar šaldytų vaisių gabaliukais.

 

Taip pat verta kokteiliams negailėti pačių žalumynų - be įprastų rozmarinų, bazilikų ar mėtų šakelių į kokteilių puošybą verta įtraukti ir ananasų vaisių viršūnėlių lapelius, levandų šakeles. Itin įdomiai atrodo kokteilio taurės krašteliai, papuošti spalvoto cukraus kristalais, juodųjų sezamų sėklomis ar smulkinta karamele. MATHIEU TEISSEIRE teigia, kad šį sezoną verta eksperimentuoti ne tik su kokteilių skoniu, bet ir išvaizda.

KOKTEILIŲ NAUJIENOS

KOKTEILIS WINTER WONDERLAND

 

REIKĖS

 

30 ml MATHIEU TEISSEIRE spanguolių skonio sirupo.

120 ml Britvic Ginger Ale gėrimo.

40 ml džino.

 

PARUOŠIMAS

 

Į neaukštą taurę su ledu supilkite džiną, imbiero skonio gėrimą ir spanguolių sirupą. Išmaišykite ir mėgaukitės.

KOKTEILIS FRUITY WINTER VINO

 

REIKĖS

 

30 ml MATHIEU TEISSEIRE juodųjų serbentų skonio sirupo.

150 ml vyno.

 

PARUOŠIMAS

 

Į taurę su pašildytu vynu supilkite serbentų sirupą ir mėgaukitės šiuo puikiu žiemos gėrimu.

Įvairių rūšių MATHIEU TEISSEIRE sirupus galite įsigyti visuose PROMO Cash&Carry ir internetu www.epromo.lt.

 

Žurnalas GERAS SKONIS


Jūsų slapukai, jūsų pasirinkimas!

Siekdami pagerinti naršymo kokybę, šiame puslapyje naudojame slapukus ir statistiniais tikslais renkame personalizuotą informaciją. Pasirinkimą galite bet kada atšaukti naršyklės nustatymuose arba spustelėdami .

Skaitykite daugiau apie slapukus: .