Skrudinti avinžirniai yra puikus riebalų, baltymų, angliavandenių, ląstelienos, cukraus ir mineralų šaltinis. Juose, taip pat, yra cinko, fosforo, magnio, mangano, vario, kalio, natrio, kalcio, geležies, folio rūgšties ir vitaminų A, B (B1, B2, B3, B5, B6 ir B9), C, E ir K.
Šis mineralinių ir vitaminų junginių derinys daro teigiamą poveikį kraujotakos sistemai: geležis ir folio rūgštis apsaugo nuo anemijos, o vitaminas K reguliuoja kraujo krešėjimo procesą, kuris yra svarbus ne tik gydant žaizdas, bet ir sunkių menstruacijų metu. Kalis yra būtinas elektrolitas, normalizuojantis kraujospūdį. Avinžirniuose, taip pat, galima rasti daug skaidulų, kurios ne tik palaiko svorio metimą ir riebalų deginimą, bet ir yra svarbios širdies ir kraujagyslių ligų prevencijai.